Termékajánló
Hírlevél
Partnereink
TOP termékek

Műanyag medence

Polipropilén (PP) műanyag medencékA napjainkban is elterjedtnek számító műanyag medencék legolcsóbb, legegyszerűbb típusa a polipropilén medence. Legfőbb vonzereje mindenképp a jutányos ára, hiszen maga a technológia elavultnak számít a piacon elérhető egyéb típusok mellett. A polipropilén medencét leginkább akkor ajánljuk, ha a hosszú élettartam kevésbé fontos szempont a telepítéskor, mivel 5-6 éven belül jellemzően elreped a hegesztések mentén.

Sajnos azzal mindenképp számolni kell, hogy a polipropilén kevésbé áll ellen a napsugárzásnak és a medence vegyszeres vizének, és nemcsak esztétikai szempontból romlik – tudniillik idővel erősen kifakul –, hanem idővel maga az anyag is elöregszik. A medence felújítása nem lehetséges a saját PP anyagával, csak ha teljes részelemeket cserélünk ki, ami bonyolult és költségigényes feladat. A PP medencék fóliával történő utólagos kifóliázása segítség lehet, de ha valaki 5 évnél hosszabb távra tervez, akkor semmiképp sem ajánljuk a polipropilén medencéket. (Sokan nem tudják, de a poliproilén anyag valójában NEM medence építésre lett kitalálva, csak az olcsósága miatt terjedt el a 90-es évektől kezdve. Valójában medence építésre nem igazán alkalmas. Ha víztározót kívánunk kialakítani, amelyben NINCS vegyszer, és NEM éri a nap UV sugárzása, akkor annak megfelel, de medence építésre ne ezt az anyagot/technológiát válasszuk )
Cégünk polipropilén ( PP ) műanyagból készült medence építésével NEM foglalkozik. Üvegszálas műanyag medencék

A műanyag medencék között komolyabb minőséget képvisel az üvegszálas erősítésű poliészter vagy kompozit medence, amely ráadásul kerámiaerősítéssel még tartósabbá tehető. Hosszú élettartamából és kifejezetten jó minőségéből adódóan az ára is jóval magasabb a polipropilén medence áránál. Hátránya, hogy kész, standard méretekben, formákban és színekben kapható, így a speciális, egyedi igényeknek megfelelő darabot nem találni belőle.

A szállításnál és a telepítésnél mindenképp számításba kell venni, hogy ez a típusú medence egy darabból készül, így a szállítása és a beemelése is nehéz. Általánosságban elmondható, hogy az üvegszálas műanyag medence drágább, mint a fémpalástos vagy zsaluköves fóliás változat. Akik mégis ezt a medence típust választják, azok a szép formája vagy finom felületkezelése miatt teszik ezt. Műanyag medence héj gyártásával/forgalmazásával foglalkozik Magyarországon néhány cég akitől ezt beszerezheti - azonban cégünk ezzel NEM foglalkozik. Ha Ön megvásárol egy ilyen medencét annak gépészeti fel-szerelésében, gépészeti javításában nagy valószínűséggel tudunk segíteni.  

A műanyag medencék helyett jobb választás a szintén gyorsan telepíthető fémpalástos medence, ami igen kedvező árú, érdemes megfontolni a telepítését, és csak kevés betonozást igényel. Ám ha hosszú évekre, évtizedekre tervez, mindenképp célszerű elgondolkodni a tartós zsaluköves medence építésén fólia burkolattal ellátva, ami már egy kiforrott – és az egyik legismertebb – medenceépítési technológia ma Magyarországon.

Az Ön neve:
Telefonszáma:
E-mail címe:
Telepítés, kivitelezés leendő helye (címe):
Délelőtti, vagy délutáni időpontban szeretne bejönni hozzánk egy konzultációra?
délelőtti időpontot szeretnék 8-12 között
délutáni időpontot szeretnék 12-15 óra között
Kérjük, itt írja le, Önnek melyik nap felelne meg a tárgyalásra irodánkban (Bp. 1141. Fogarasi út 73/A). Kérjük, egy konkrét dátumot legyen kedves megadni hétfő-péntek között. Visszajelzünk Önnek!
Ide csatolhat fotót a helyszínről, a leendő medencéről, tervezetről, elképzelésről.
Ide csatolhat további fotót a helyszínről, a leendő medencéről, tervezetről, elképzelésről.
Ide csatolhat további fotót a helyszínről, a leendő medencéről, tervezetről, elképzelésről, stb
Ide csatolhat még további fotót a helyszínről, a leendő medencéről, tervezetről, elképzelésről.
Ide leírhat bármilyen egyéb információt, körülményt, stb amit szeretne nekünk előre jelezni.