Termékajánló
Hírlevél
Partnereink
TOP termékek

Medence fűtés

Medencefűtés, páramentesítés

 

Korszerű medencefűtés

A nyári hónapok kánikulájában kifejezetten üdítően hat a medence hűvös vize, de a tökéletes komfortérzetet biztosító medencefűtés mellett tavasszal és ősszel sem kell lemondanunk a csobbanásról. Érdemes beruházni e praktikus megoldásba, hiszen ezzel nagyban megnöveljük a medencénk kihasználhatóságát, és a komfortos fürdőzéssel tölthető hónapok számát.

A medence fűtése több módon is történhet. A választható lehetőségek között ott találjuk az elektromos fűtőket igen nagy választékban, a kazánhoz csatlakozó, nagy hatásfokú hőcserélőket (gázüzemű átfolyásos vízmelegítőket), a napkollektorokat, napelemes és a hőszivattyús rendszereket is.

medence fűtés medence fűtő medence fűtés

Talán a legdrágább fűtési mód az elektromos fűtőbetét, de ez az egyik legkönnyebben beépíthető típus is. Beszerelése néhány órát vesz igénybe – feltéve ha megvan a szükséges áramellátás ami ehhez kell.

Régóta használt és bevált medencefűtés a kazánra köthető hőcserélő. Ennek előnye, hogy a ház meglévő kazánját fel tudjuk használni. Hátránya, hogy a medence gépészeti aknájáig (ahova a hőcserélőt be kívánjuk építeni) egy oda-vissza térő vezetéket kell kiépíteni, ami sok esetben nem lehetséges a már meglévő kert vagy épület miatt. Így ennek az utólagos kiépítése általában nem megoldható.

Az egyik legkorszerűbb és legjobb medence fűtés napjainkban a levegős hőszivattyú. Ennek a gépnek az egyik legfőbb előnye, hogy a levegő hőjét használja fel, és adja át a hőenergiát a medence vizének. Továbbá az is mellette szól, hogy 1 egységnyi elektromos áram felhasználásával (ami a gép működtetéséhez kell) 6-7 egységnyi fűtési energiát képes előállítani, így a hőszivattyú az egyik leggazdaságosabb berendezés a medence fűtésére.

A napkollektor által termelt forró vizet is felhasználhatjuk a medence fűtésére, de a napelem által termelt villamos energiát (áramot) is alkalmazhatjuk a fűtésünk kiszolgálására.

Korszerű medencefedés mellett – ami majdnem zárt légteret jelent – az év csaknem háromnegyedében használható a kültéri medence. Természetesen a beltéri medencék is fűthetők, csak esetükben feltétlenül gondoskodni kell a hatékony páramentesítésről, hogy elkerüljük az épület nedvesedése miatti szerkezetromlást.páramentesítő - páramentesítés

PÁRAMENTESÍTÉS:

A páramentesítés, minden zárt térben épült medence esetében, nélkülözhetetlen feladat. Ha szauna, merülőfürdő, zuhanyzó, vagy bármilyen vizes helység van,
akkor is indokolt a páramentesítők használata. Ezzel megóvhatjuk épületünk állagát, esetleg fűthetjük a medenceteret, komfortérzetünket javíthatjuk.


Léteznek falra szerelhető típusok, vagy földre állítható / telepíthető gépek is. Ezen berendezések méretezése szakember ismeretét igénylik.

Természetesen cégünk tud Önnek ebben segítséget nyújtani.

Kérje kollégánk segítségét !Számos típus közül tud nálunk választani, hogy melyik az Ön igényeinek leginkább megfelelő készülék.