Termékajánló
Hírlevél
Partnereink
TOP termékek

Zsaluköves medencék

Minőségi zsaluköves medence jó áron

Magyarországon talán a zsaluköves medencéből épült az elmúlt 40 évben a legtöbb.

A mindig elérhető zsalukő készlet, a  gyors telepítésnek és jutányos árnak köszönhetően kimondottan népszerű zsaluköves medence egyik legnagyobb előnye, hogy egyedi formában és méretben építhetők. 25-ös zsalukőből gyakorlatilag bármilyen méretű medence megépíthető - de fontos tudni hogy zsalukőre csak FÓLIA burkolat kerülhet ! 

Amennyiben Ön olyan medencét szeretne melyre üvegmozaik, csempe, márvány vagy bármilyen más hidegburkolatot szeretne tenni, ahhoz vízzáró monolit vasbeton betonszerkezetre van szükség ! Bővebb infó erről ide klikkelve érhető el.

A zsaluköves medence, ahogy a nevéből is kitűnik, zsalukőből vagy pillérkőből kerül kiépítésre egy masszív vasbeton alapra, melyet kiöntünk betonnal. Az elkészült szerkezetre kerülő fólia pedig az esztétikai élmény mellett a vízzáróságot is biztosítja, Ez a legegyszerűbb és legolcsóbb módja annak hogy egy gyorsan elkészülő, de tartós betonmedencénk legyen. Tehát ez a fólia burkolat adja a medence vízzáróságát - mely fólia többféle színben is elérhető. A két legnépszerűbb gyár terméke az ALKORPLAN vagy az ELBTAL tólia.

zsalukoves medence epites

A vasakkal megerősített kibetonozott szerkezetet kétrétegben glettelni szükséges - üvegszövet hálóval benne, és a kapott felületet csiszolással lehet tökéletesen simává varázsolni. A sima felület az előfeltétele a fóliázásnak.  A fóliázás a helyszínen történik 165 cm vagy 200 cm széles fóliatekercsek felhasználásával, és hőillesztéssel kerülnek a fóliacsíkok rögzítve egymáshoz. A lépcsők vízszintes felületére csúszásmentes fóliát rakunk mely színben ugyan az mint ami az oldalfalra kerül, csak a kialakított felületi struktúrája miatt védelmet ad az esetleges megcsúszás ellen.

 zsalukő medence építés
 

A fólia a medence felületéhez nincsen hozzáragasztva, hanem a medence peremén speciális rögzítési móddal vannak felhelyezve úgynevezett fólia bádoggal. A medence fóliázását tapasztalt kollégáink végzik. Többféle fólia színből választhatunk, és léteznek a sima színű fóliák mellett márványos vagy dombor kivitelű fóliák is.  ( Természetesen mindennek van előnye és hátránya. Érdemes a sima felületű, és egyszínű fóliákat választani minél világosabb színben, Így ennek színe bírja majd legtovább  a sok éves használatot. )

medence fólia

 Ez a technológia lehetővé teszi az egyedi formák, felületek burkolását is bizonyos határokon belül, így biztosítva az egyedi igényeket is. Például: ülőpad, lépcső, sekély medencerész gyerekeknek, időseknek. A 1,5 mm vastag fóliákra a gyár 10 év vízzárósági garanciát vállal, tehát hosszú életűek.  A gyakorlat azt bizonyítja, hogy akár 12-16 évet is kibírnak e fóliák. íme egy példa egy elkészült és kifóliázott kör alakú medencére: 

zsaluköves fóliás medence építés


A fólia többféle színben választható, korábban az adria-kék szín került legtöbbször alkalmazásra, mely kellemes kék színű árnyalatot ad medencénk vizének. Manapság azonban már egyre több medence készül NEM kék fóliával. ( persze még így is a kék szín a legkeresettebb ). Tehát egyre inkább elterjedőben vannak a krémszínű, valamint a szürke színű fóliák alkalmazása egész Európa szerte.

Lehetőség van díszcsíkok, minták elhelyezésére is. A medence fóliázását követően gyorsan és könnyedén elvégezhetők e díszcsíkok felhelyezése amennyiben erre igény van.

Íme a választható fóliák és díszcsíkok skálája:

Medence fólia színválaszték Díszcsík medence fóliázáshoz medence fóliázás akció
 


A kulcsrakész medence elkészítéséhez a földkiásástól kezdve mindösszesen 2-4 hétre van szükség.

Régebbi fém fóliás medencék, vagy fóliás betonmedencék újrafóliázása is megoldható és a fólia cseréjével vagy a medence fóliázásával ( újrafóliázásával ) szinte egy új medencét kapunk. Ennek időszükséglete 1-3 nap - függően az időjárástól, valamint hogy a medence belső felületét kell e előzetesen (újra) glettelni. 

Az új fólia behelyezése / felrakása után felszereljük a kiegészítőket, gépészeti és elektromos szerelést követően már használhatjuk is a frissen feltöltött medencénket. 


Amennyiben szeretne egy jó zsaluköves medencét építtetni, vagy ha esetleg nem tudja melyik technológia lenne jó Önnek, jelentkezzen be hozzánk egy ingyenes személyes konzultációra, ahol tájékoztatjuk a lehetőségekről, és ezt követően egy személyre szabott árajánlatot adunk Önnek.

 

 

Az Ön neve:
Telefonszáma:
E-mail címe:
Telepítés, kivitelezés leendő helye (címe):
Délelőtti, vagy délutáni időpontban szeretne bejönni hozzánk egy konzultációra?
délelőtti időpontot szeretnék 8-12 között
délutáni időpontot szeretnék 12-15 óra között
Kérjük, itt írja le, Önnek melyik nap felelne meg a tárgyalásra irodánkban (Bp. 1141. Fogarasi út 73/A). Kérjük, egy konkrét dátumot legyen kedves megadni hétfő-péntek között. Visszajelzünk Önnek!
Ide csatolhat fotót a helyszínről, a leendő medencéről, tervezetről, elképzelésről.
Ide csatolhat további fotót a helyszínről, a leendő medencéről, tervezetről, elképzelésről.
Ide csatolhat további fotót a helyszínről, a leendő medencéről, tervezetről, elképzelésről, stb
Ide csatolhat még további fotót a helyszínről, a leendő medencéről, tervezetről, elképzelésről.
Ide leírhat bármilyen egyéb információt, körülményt, stb amit szeretne nekünk előre jelezni.