Termékajánló
Hírlevél

Medence világítás

Medence világítás

Ízléses medencevilágítás

 

Noha a világítás nem tartozik a medencék alapfelszerelése közé, medenceépítéskor mindenképp érdemes megfontolni egy okosan kialakított világítás beépítését. A medencevilágítással csak nyerhetünk: egyrészt csodálatos látványt kölcsönöz a víztömegnek, másrészt sokkal élvezetesebbé teszi a naplemente utáni fürdőzést. 5-6 méteres medencehosszig elegendő lehet egy lámpa beépítése is, de 6 méter felett mindenképpen 2 lámpa beépítése javasolt, 9 méter felett pedig 3 lámpa.

A medencék világítása vagy nagy teljesítményű fémhalogén lámpatestekkel történik, vagy gyengébb fényerejű LED világítótestek kerülnek beépítésre, amelyek sokkal kevésbé érzékenyek a fel-le kapcsolgatásra, nem melegszenek, mint hagyományos társaik, és jóval kevesebb áramot fogyasztanak. A legáltalánosabb megoldás, hogy a lámpatestek a medence hosszanti oldalára kerülnek telepítésre, ezzel érhető el az optimális medencevilágítás. Ha nagy, egyenként 300 W teljesítményű, fehér fényt kibocsátó halogénlámpákat alkalmazunk, akkor körülbelül 2-3 méterenként szükséges beépíteni a lámpákat. A hagyományos fémhalogén izzóval rendelkező (már korábban beépített) medencevilágítás sok esetben cserélhető LED-lámpás változatra, hiszen ezen izzók mérete azonos a korábbi halogén lámpákkal, így sok esetben átalakítás nélkül juthatunk modern LED-es világításhoz.

A zavartalan fürdőzéshez a világításon kívül a hatékony medencefedésre is szükség van. Tekintse meg termékeinket, és válasszon az elvárásainak megfelelően!

 

 medence világítás halogén

 

A halogénlámpákat rendelhetjük műanyag, vagy rozsdamentes acél burkolattal is.

 

Amennyiben színváltós medencevilágítást szeretnénk - erre is van lehetőség.  

A ledes lámpák lehetővé teszik a különböző színárnyalatok váltakozását.

 

led-es medence világítás

  

 

 

Ha ledes világítással akarjuk medencénket hangulatosabbá varázsolni, akkor fél méterenként, vagy egy méterenként kell elhelyezni a lámpákat. A LED technológia kis hőtermelést és hosszú élettartamat tud számunkra biztosítani, és vannak többszínű, vagy színváltós modellek is.

 

led-es medence világítás


Valamint  medence peremére szerelhetó világításokkal is látványosabbá tehetjük medencénket.

Kérje kollégánk segítségét az Önnek leginkább megfelelő világítás kiválasztásában !

 

medence világításMedence világítás ONLINE termékkínálatunk megtekintéséhez kérjük klikkeljen ide !