Termékajánló
Hírlevél
Partnereink

Vasbeton medencék

Időtálló vasbeton medencék

közösségi vasbeton medence

A medencék világában a vasbeton szerkezetű a legnépszerűbbek közé tartozik – egyben a legdrágább technológia is. Kül- és beltérben is építhető, egyedi méretben és formában, hagyományos csempe vagy exkluzív üvegmozaik burkolattal. Noha a megépítése viszonylag időigényes, és a költségei is magasabbak, hosszú távon nézve mégis ez az egyik legjobban időtálló technológia. Professzionális kivitelezés és minőségi anyaghasználat esetében maga a betonszerkezet gondoskodik a vízzárósságról, a burkolat csak esztétikai funkciót tölt be.

Szemet gyönyörködtető üvegmozaikokkal és színváltós LED-világítással, rozsdamentes kiegészítőkkel lenyűgöző hangulatot teremtenek e medencék – nem véletlenül tartják a vasbeton medencéket a medencék luxus limuzinjának.

Ha Ön is exkluzív élményre vágyik, vegye fel a kapcsolatot készséges szakembereinkkel!

A vasbeton szerkezetnél bármilyen egyedi igény megvalósítható, viszont idő- és költségigényes technológia.

E medence típus jellemzője, hogy a gondosan elkészített vasbetonszerkezet önmagában adja a medence vízzáróságát. (megfelelő vasszerelés, zsaluzás, tömörítés, és megfelelő betonminőség esetén), s a reá kerülő burkolat már csak díszités, vízzáró funkciója nincsen. E miatt a betonszerkezet megépülését követően vízzárósági próbát kell végezni.


A vízzáróság a következő esetekben biztosítható vasbeton betonszerkezetnél:


  • falvastagság: minimum 25 cm.
  • megfelelő vasalás: a vasalásnak a medence repedésmentességét kell biztosítania, hiszen míg egy ház födémszerkezetében megengedhetők hajszálrepedések, a vízzáróság miatt medence esetében természetesen nem. Ezért célszerű a medence vasalását gyakorlott statikus tervezővel megterveztetni.
  • a beton bedolgozása: nagyon fontos a beton megfelelő tömörségű bedolgozása, ami gépi tömörítéssel, vibrátorral érhető el. Vibráláskor ügyelni kell a vasak közé fűzött gépészeti vezetékek, egyéb beépítőelemek épségére, illetve arra, hogy ne mozduljanak el.
  • folyamatos betonozás: célszerű a medencét egy ütemben bebetonozni, annak érdekében, hogy elkerüljük a munkahézagok kialakulását. Legjobb a medence fenék- és oldallemezét egy napon kiönteni, ami megfelelő zsaluzási móddal egyszerűbb esetekben megoldható. Megengedhető a fenék és az oldalfalak külön - néhány napon belüli - betonozása is, de ebben az esetben a csatlakozó felületeket betonozás előtt megfelelően elő kell készíteni, munkahézag tömítő anyagokat kell alkalmazni.

 Az elvégzendő vízzárósági próba időtartamát és a megengedett vízveszteség mennyiségét szabványok rögzítik.

A vasbeton medencék alapját az igen sűrű és erőteljes vasszerelés adja, melyet betonnal öntünk ki. Mint az alábbi képen is látható - vasszerelésbe / a majdani falba - előre telepítve vannak a szükséges csövek, víz be és elvezető elemek, lámpák, kábelek, stb.

vasbeton medence zsaluzás építés vasbeton medence építés beltéri vasbeton medence építés

A megfelelően vasszerelt és öntött monlit vasbeton szerkezet Önmagában is vízzáró.

Abban az esetben ha kiderül hogy mégsem 100%-ban vízzáró, és a medencéből vízelfolyás tapasztalható, akkor több lehetőség közül is lehet választani ennek kijavításához:


1. Injektálással megszüntetjük a betonszerkezet folyását, és így már vízzáróvá válik.
2. Valamilyen vízzáró vakolat, vagy szigetelőrendszer alkalmazásával tesszük medencénket vízzáróvá.
3. Fóliaburkolat alkalmazása ( régi vasbeton medencék felújításánál fordul elő inkább.)
4. Epoxi-gyantás, vagy műgyantás bevonat felhordása üvegszövet erősítéssel, mely egyben a medence végső burkolata is lehet.

Amennyiben a vasbeton medencénk szerkezete vízzáró, úgy következhet a nekünk tetsző akár egyedi burkolat kiválasztása.

Színváltós, fém, kő - hatású vagy kevert üvegmozaikok gyönyörű befejezése a vasbeton medencéknek. A burkolatok árai a 2500Ft os négyzetméter ártól egészen a csillagos égig kaphatók.

E képekből Ön is láthatja hogy a lenyűgöző színvilágú medencék vasbeton szerkezettel épülnek, és többszáz-féle üvegmozaik burkolat közül van lehetőségünk választani.

üvegmozaik burkolat - medence burkolás vasbeton medence üvegmozaikkal vasbeton medence üvegmozaik burkolattal

A beltéri vasbeton medencék általában a ház szerkezetével egy időben épülnek fel, így megépítésük hosszabb időt vesz igénybe. A kültéren épülő szilárd burkolatú vasbeton medencét óvni kell a téli fagyveszélytől. Tehát e technológia a fóliával burkolt medencékkel szemben fagyveszélyes, és kiemelt figyelmet kell fordítani a szerkezet megóvására a a megépülő medencénk kültéren lesz elhelyezve.

Ezt leggyakrabban medence fedéssel, vagy hőntartással oldhatjuk meg.
 

  • A legelterjedtebb, elegáns, könnyen tisztántartható burkolatfajta a jó minőségű, speciálisan medencék burkolataként használatos csempe vagy kerámia burkolat. Kültéri medencék esetében is megfelelő ragasztó és szakember alkalmazásával a felfagyás is elkerülhető.
  • A csempe burkolatok mellett egyre gyakrabban találkozhatunk üvegmozaik burkolatokkal. Legfőbb előnye, hogy íves, szabálytalan formájú felületek is szépen burkolhatók. Több ezer féle színkombináció, korlátlan színvilág érhető el, mint a csempék esetében. Csak igazán hozzáértő medence-burkolót szabad igénybe venni, aki gyakorlattal rendelkezik.
  • Ritkán alkalmazott burkolási mód a medencék felületének festése. Olcsó, de nem túl tartós, elegáns megoldás. Javítása esetén a felület minősége egyre romlik. Meg kell említeni még a vízzáróságot is biztosító műgyanta bevonatokat, melyek szintén könnyen tisztántarthatók. Felhordásuk szakembert kíván, áruk megközelíti a csempeburkolás árszintjét

A közösségi használatú welness,
sport vagy versenymedencék is vasbeton szerkezettel épülnek:

Íme egy elkészült magán használatú,
díszmintával és belső lépcsővel ellátott vasbeton medence:

sport medence közösségi medence építés
vasbeton medence

Amennyiben Ön is exkluzív kivitelű medencére vágyik, és kompromisszumok nélküli luxusra - úgy ez esetben a feszített vasbeton medence az Önnek megfelelő választás !

Jelentkezzen be hozzánk a +36-1 363 23 61-es telefonszámon hogy egy személyes tanácsadás után elkészíthessük Önnek álmai medencéjének tervét, és ajánlatát !

ONLINE ajánlat kéréshez vagy személyes konzultáció kéréséhez kérjük klikkeljen ide !