Termékajánló
Hírlevél
Partnereink
TOP termékek

Élményelemek komfortnövelők

Élményelemek, komfortnövelők


Élményelemek
A medence értékét nagyban emelő, használatát sokkal komfortosabbá tévő berendezések gyűjtőneve, melyekkel igazán különlegessé, és élvezetesebbé tehetjük pihenésünket.


Szűrő-forgató berendezések:


Alap gépészet. Ez minden medence, masszázsmedence nélkülözhetetlen eleme.

A tiszta higiénikus fürdővíz alapkövetelmény, melyet a szűrő-forgató berendezés tud számunkra biztosítani a megfelelő vegyszerezéssel együtt. A medence vízkezelésének egyik legfontosabb folyamata a víz szűrése, forgatása. Minden medencébe, és uszodába szükségeltetik ilyen szűrő-forgató berendezés beépítése, ha hosszú távon szeretnénk tiszta, higiénikus, egészséges vízben fürdőzni. Éppen ezért a medence építésénél igen-igen nagy gondossággal kell kiválasztani ( szakember segítségével ) a medence méretéhez, használatához leginkább megfelelő gépészeti berendezést.


A gondosan megtervezett és beépített szűrő-forgató berendezés megfelelő vegyszerezéssel együtt garantálni fogja számunkra az egészséges fürdőzést egy tiszta víz környezetében...


Alap szűrő forgató rendszer működési elve:


A szűrő a medencetérből szkimmer, és / vagy fenékürítő segítségével elszívja a vizet a medencéből. A beszívott szennyeződésekkel teli vizet a szűrő a benne levő szűrőrendszer (papírszűrő, vagy homokszűrő) segítségével megszűri, és a megtisztított (és esetleg fűtött) vizet visszajuttatja a szivattyú segítségével a medencébe. Mivel ez a folyamat állandó, a medence terében lévő vízszint nem változik a berendezés működése során. Ezen szűrőberendezéseket időnként tisztítani kell, de ezen tisztítási folyamat nem igényel különösebb szakértelmet, és néhány perc alatt elvégezhető. A korszerű technológia lehetővé teszi, hogy ezen berendezések automatikusan működjenek, tehát a ki-és bekapcsolást, valamint a medence fűtését felügyelet nélkül lehet üzemeltetni...


medence szűrő homokszűrő medence szűrő szivattyú berendezés medence gépészet medence víz tisztítás medence víz szűrés

Ellenáramoltató berendezés:

ellenáramoltató berendezés

Ez egy olyan berendezés, mely a medence egyik hosszanti végébe kerül beépítésre. Működés közben egy olyan vízáramlatot generál a medence vizében, hogy a géppel szemben úszó ember úszását megnehezíti, ezáltal egy saját magánmedencében is megvalósítható a folyamatos úszás élménye. Tehát hullámot, erős vízáramlatot biztosít a medencében annak, aki a géppel szemben próbál úszni.


Az ellenáramoltató berendezés többféle kivitelben, erősségben rendelhető, így a masszírozás funkciótól egészen a gyorsúszásig alkalmasak lehetnek a kívánt használatra. Többségében 380V-al működnek, de vanak 230 V-al működő típusok is, így szinte mindenki számára elérhetőek e gépek.


Az ellenáramoltató berendezés lehet előre ( medence építésekor ) beépített típus, vagy pedig utólagosan partra szerelhető úgynevezett belógatós típusú ellenáramoltató, mely azoknak jelenthet megoldást ,akiknek medencéjében építéskor nem került bele e gépészet, de mostmár szeretnék élvezni e berendezés nyújtotta előnyöket.


Medencefűtés

medence víz fűtése

Ön jéghideg vízben szeret fürödni? Ugye, nem. Nos, éppen ezért van szükség a medence vizének fűtésére.


A fűtést leggyakrabban 2 féle módon oldhatjuk meg:

  • A medence vizét a ház kazánjáról hőcserélő segítségével fűtjük.
  • Egy elektromos fűtőberendezés kerül a gépészetbe, és felmelegíti a rajta átfolyó vizet.

Továbbá lehetőség van napelemes fűtésre, hőszivattyús megoldásra is.

E környezetkímélő technológiák egyre nagyobb szerepet kapnak az épülő medencék tervezésekor, megépítésekor.

A kezdeti magasabb beruházást ellensúlyozzák az alacsony üzemeltetési költségek, így hosszabb távon megtérülnek ezen befektetések.

A medence fűtéséről bővebbben a Medencefűtés menüpont alatt olvashat.
A megfelelő fűtési mód kiválasztásához kérje kollégánk segítségét!


Vízköpő, nyakzuhany, nyakmasszázs

vízköpő nyakmasszázs

Milyen csodálatos érzés, amikor elmegyünk egy wellness szalonba, és a nyakunkat, testünket masszíroztatjuk egy reánk zúduló vízsugárral!


Ezt a csodálatos érzést varázsolhatjuk a vízköpőkkel otthonunkba. Többféle kivitelben, igény szerinti teljesítménnyel kényeztetheti magát az általunk kínált vízköpőkkel.


Léteznek íves és szögletes kivitelű vízköpők. Van, amelyik vékony, míg van, amelyik széles vízsugárral kényeztet minket. A vízáramlatot külön szivattyú biztosítja.


Medence Világítás:

medence világítás

Nincs is csodálatosabb, mikor egy csendes nyári estén, a kertünkben levő medencénél felkapcsoljuk a világítást, és a víz fényjátéka cikázik testünkön. Káprázatos látványt nyújtva méltán állíthatjuk, hogy megéri a pénzét...!


Ezen világításoknak nemcsak esztétikai szerepe van, hanem a biztonságos esti-éjszakai fürdőzést is elősegíti.


A világításról bővebben a Medencevilágítás menüpont alatt olvashat.


Cégünk bármilyen egyedi élményelem megvalósításában, beépítésében segítségére lesz Önnek !


Keressen minket bizalommal !