Termékajánló
Hírlevél
Partnereink
TOP termékek

Porocell medencék

Ebben a cikkben a Porocell medencék előnyeit mutatjuk be,  miért jó ebből építeni medencét, bemutatjuk.

 

A Porocell medencék egyszerű illesztési kialakításuknak köszönhetően alkalmasak a saját kezű építésre is, mivel a zsaluzás és szigetelés szükségtelenné válik. Maga a falrendszer adja a zsalut is, és ezek a polisztirol habos, üreges építőelemek kerülnek kibetonozásra, ami a hőszigetelt falrendszert adja.

A rendszert alkotó téglák nagy sűrűségű extrudált polisztirolból készülnek, és fűrésszel vagy késsel 25 cm-es részekre vághatók. A medencébe építendő összes elem, mint a szkimmer, befúvó, világítótestek, ellenáramoltató készülék, könnyen és precízen beépíthetők. Ez a rugalmas megmunkálhatósága nagy szabadságot enged a medence formavilágának kialakításában, a medence méretéhez alkalmazkodva is.

Íme egy kép az üres porocell falazóelemről:

porocell falazó elem

 

A Porocell rendszer alkalmazásához vasbeton alapot kell készíteni ( fenéklemezt - ebbe kell beépíteni a fenékürítőt ), amelyre a porocell rendszert alkotó építőelemeit helyezzük és betonacéllal erősítjük, majd mixer betonnal töltjük fel.  Íme egy kép a már megépített oldalfalról, betonnal kitöltve, amibe természetesen előzőleg betonvasakat tettünk:  

porocell medence építés

Bár a hő közel 80%-a a vízfelületen keresztül távozik ( ezért fontos a kültéri medencét takarással, fedéssel védeni a párolgástól ) , nagyon ajánlott a medence falait is szigetelni. Az Porocell téglák segítségével a víz gyorsabban melegszik fel a medencében, így a fürdőszezon hamarabb kezdődhet, és hosszabb a nyár végi szezon is. Egy medencefedeles, takarás alkalmazásával jelentősen meghosszabbítható a fürdő szezon. Energiatakarékos hőszivattyúval bővítve a rendszert, a fürdőzés élménye messze hosszabban élvezhető, mint fűtés nélküli medencékben.

A medencefal tulajdonságai a hőmérsékleti változásoktól is függenek, mint például a feszülések vagy fagyhatások, amelyek a medence falát és a belső fóliát is megrongálhatják. A Porocell rendszer ezzel szemben megakadályozza ezeket a problémákat, és elnyeli a feszültségeket.

A felépített falat üvegszövet hálóval, kétszeri gletteléssel simává tesszük, ez látható az alábbi képen:

 

beton medence építés glettelés

 

Az elkészült felület teljesen sima kell hogy legyen, mely nélkülözhetetlen alap a fóliázáshoz. A peremre fóliabádogot fúrunk fel, ehhez rögzül majd az Ön által kiválasztott fólia.

porocell medence építés

beton porocell medence építés

A sima felületre kerül majd a geotextília és a kiválasztott fólia.  Íme néhány fólia a teljesség igénye nélkül - amiből választhat:

medence fólia színskála

 

A medence fóliázása helyszíni fóliázással történik a tetszőleges fóliával, és így készül el a vízzáró réteg.

A fóliázás után jöhet a szerelvényezés gépészeti szerelés, és máris tölthetjük a medencénket.

A Porocell medencék könnyűek

Az első és legfontosabb előnye a Porocell medencéknek az, hogy nagyon könnyűek a falazó elemek. A Porocell blokkok nagysűrűségű polisztirolból készülnek, így a merev de könnyű falazóelemek könnyen mozgathatók, szállíthatók és beépíthetők az építkezésen - még nehezebben megközelíthető helyszín esetén is. Ez azt is jelenti, hogy a Porocell blokkokkal épített medencék gyorsabban és olcsóbban építhetők fel, mint más építőanyagokból készült medencék.  Maga az építési fázis néhány napot vesz igénybe. Természetesen az előzőleg elkészülő alaplemezhez is idő kell, valamint a felfalazás után a glettelés, csiszolás és egyéb munkafolyamatok is időt igényelnek.  Általánosan elmondható hogy egy porocell medence 3-6 hét alatt készül el fóliázással, és szerelvényezéssel együtt, melyet követően már tölthetjük is a medencét vízzel.

A Porocell medencék hőszigetelő tulajdonságai

E Porocell blokkok kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy a Porocell medencék nagyon hatékonyan tartják meg a víz hőmérsékletét. A víz hosszabb ideig melegen marad, így kevesebb energiát kell felhasználni a medence fűtésére, ami megtakarítást eredményez a hosszú távon. Természetesen mint minden medencénél, ennél a technológiánál is a párolgást - ami a víz hűlését adja - nagy részben a víz felszínén keletkezik, ezért kell takarni vagy lefedni a medencét akkor amikor épp nem használjuk.

A Porocell medencék tartóssága

A Porocell blokkokból épített medencék tartósak és ellenállók az időjárás viszontagságai és az esetleges talajvíz hatásai ellen is. Gyakorlatilag betonozást követően, ezek a hőszigetelt fal elemek egy betonszerkezetet rejtenek magukban, és a betonmedencék az egyik legtartósabbak a medencék közül. Az építőanyagok kiválasztásakor az építők gyakran figyelembe veszik a tartósságot, és a Porocell blokkokból készült medencék hosszú élettartammal rendelkeznek. 

A Porocell medencék környezetbarátak

A Porocell blokkok és azokból készült medencék környezetbarátak, mivel a gyártás során kevés energiát kell felhasználni, és a gyártási folyamat során nem keletkezik szennyezőanyag.

Egyéni méretek formák, lépcsők, ülőpadok is kialakíthatók e technológiával, de csak egyenes felületekben szabad gondolkozni.

Összességében a könnyű falazóelemek, a jó hőszigetelő képesség, és a gyors telepíthetőség valamint a viszonylagosan kedvező áruk miatt egyre kedveltebbek a porocell medencék. Ár érték arányban még jobbak is mint a hagyományos zsalukő elemből megépített medencék.

A porocell medencék bármilyen gépészettel felszerelhetők, akár változtatható sebességű szivattyúval, mely kedvező árú üzemeltetést tesz lehetővé.

 

Amennyiben szeretne egy jó medencét építtetni - keressen meg minket, jöjjön be hozzánk egy ingyenes személyes konzultációra, és ezt követően adunk Önnek egy személyre szabott árajánlatot az Ön igényeinek megfelelően. 

 

Az Ön neve:
Telefonszáma:
E-mail címe:
Telepítés, kivitelezés leendő helye (címe):
Délelőtti, vagy délutáni időpontban szeretne bejönni hozzánk egy konzultációra?
délelőtti időpontot szeretnék 8-12 között
délutáni időpontot szeretnék 12-15 óra között
Kérjük, itt írja le, Önnek melyik nap felelne meg a tárgyalásra irodánkban (Bp. 1141. Fogarasi út 73/A). Kérjük, egy konkrét dátumot legyen kedves megadni hétfő-péntek között. Visszajelzünk Önnek!
Ide csatolhat fotót a helyszínről, a leendő medencéről, tervezetről, elképzelésről.
Ide csatolhat további fotót a helyszínről, a leendő medencéről, tervezetről, elképzelésről.
Ide csatolhat további fotót a helyszínről, a leendő medencéről, tervezetről, elképzelésről, stb
Ide csatolhat még további fotót a helyszínről, a leendő medencéről, tervezetről, elképzelésről.
Ide leírhat bármilyen egyéb információt, körülményt, stb amit szeretne nekünk előre jelezni.