Termékajánló
Hírlevél
Partnereink
TOP termékek
Blog
2020.07.21 13:55

Melyik medencét válasszam? – A fém palástostól a vasbeton medencéig

Csobbanjon a saját medencéjében

 

Ha már megszületett bennünk az elhatározás, hogy medencét telepítünk az otthonunkba, kertünkbe, a következő lépésben azt kell eldöntenünk, hogy melyik típus jelenti számunkra az ideális választást, illetve melyik az a medence, amelyik a legjobban igazodik a rendelkezésre álló tér paramétereihez.

Éppen ezért jelen blogbejegyzésünkben nem szeretnénk rangsorolni, inkább elmondjuk a különböző típusok jellemzőit, előnyeit és esetleges hátrányait. Persze az is igaz, hogy nem véletlenül vagyunk a MAGILINE medencék kizárólagos magyarországi forgalmazói – szerintünk ez az egyik legjobb választás, de tisztában vagyunk azzal, hogy a végső döntésben sok-sok körülmény szerepet játszik. Egy szó mint száz, lássuk a különböző medence típusokat!

 

Jakuzzi / pezsgőmedence / masszázsmedence

Ha Ön kizárólag a wellness-élményt keresi a medencézésben, akkor egy minőségi masszázsmedencére van szüksége. Akár az egyedi igényekhez igazodva egyedileg megépített, akár adott méretben és formában előregyártott gyártott mobil kompakt változatot választja, mindenképp testet-lelket felpezsdítő élményben lesz része.

 

Vasbeton medence, ha igazán hosszú távra tervez

A legdrágább technológiáról van szó, de ha figyelembe vesszük az időtállóságát, tökéletes vízzáróságát, egyedi igényekre való szabhatóságát és kimondottan exkluzív megjelenését, könnyen beláthatjuk, hogy a professzionális vasbeton medence abszolút megéri az árát. Persze a vízzárósághoz az kell, hogy a vasbeton szerkezet kifogástalanul készüljön el, ezért döntő fontosságú, hogy profi, tapasztalt szakemberekre bízzuk a munkát. A hab a tortán pedig az, hogy a díszítő funkciót betöltő burkolat megálmodásánál csak a fantázia szab határt.

 

Igényes zsaluköves medence

Kétségkívül ez a legelterjedtebb típus, mivel az esztétikus megjelenéséhez jutányos ár párosul, továbbá gyorsan és egyedi formában készül. A vasbeton szerkezetre épül zsalukőből, a vízzáróságot pedig az utólag rögzített fólia biztosítja. A zsaluköves medence építésének legnagyobb előnye, hogy 2-3 hét alatt kompletten elkészül.

 

MAGILINE medence

Nem kertelünk, ez a korszerű, modern technológiák sorát alkalmazó francia márka a személyes kedvencünk. Rendkívül tartós és strapabíró a monoblokkos vasalt betonszerkezetnek köszönhetően, és egyszerűen szabható egyedi igényekre. Egyenes és mélyülő aljzattal is választható akár „okos” kivitelben is. A modern MAGILINE medencerendszer vízzáróságát a PVC bélésfólia biztosítja, amely vákuumtechnológiával kerül fel a medencére. Jelenleg a MAGILINE medence az egyik legkorszerűbb technológia, amellyel medencét építhetünk – könnyű üzemeltetést biztosítva felhasználójának.

 

Fém palástos medence

Ezt a típust főleg a gyors és olcsó építése teszi vonzóvá, legfőbb előnye pedig, hogy remekül bírja a hőmérséklet ingadozását. A betonalap, az oldalsó fémpalást és a vízzáróságot biztosító PVC fólia hármasa egy megbízható terméket eredményez, amely viszont csak adott méretekben és formákban érhető el, egyedi igények teljesítésére nincs lehetőség. A kültéri fém palástos medence élettartama messze elmarad a MAGILINE és a vasbeton szerkezetes medencékétől, de 6-10 évig felhőtlen szórakozást biztosíthat.