Termékajánló
Hírlevél
Partnereink
TOP termékek
Blog
2020.12.17 17:06

Kincs a kertben: a zsaluköves medence

Zsaluköves medence

Nem kérdés, mindannyian sokat adnánk érte, ha a nyári forróságban bármikor kerti medencénk hűsítő vízében pancsolhatnánk. És bizony nem is olyan elérhetetlen álom ez, ráadásul jutányos áron, mindössze 2-5 hét alatt megvalósítható. A minőségi zsaluköves medence méltán egyre népszerűbb, mert a helyszín adottságaihoz mérten egyedi formában és méretben gyorsan felépíthető, és a töltése slagról is megoldható.

 

A zsaluköves medence építéséről röviden

 

Az építés előtt érdemes minden közművet, de legalább a villanyt és a csatornát elvezetni a gépészeti aknába. A zsaluköves medence zsalukőből épül egy masszív vasbeton alapra, majd a fóliasávok a medence peremén speciális rögzítési móddal kerülnek felhelyezésre. A fólia biztosítja a tökéletes vízzáróságot, és a fagyveszélyt is csökkenti. Jó tudni, hogy ez a technológia bírja a leginkább a Közép-Európában jellemző nagyobb hőingadozást. A fólia ráadásul többféle színben választható, ugyan többnyire az adriakék élvez előnyt, mert kellemes kék színű árnyalatot kölcsönöz a víznek, de egyre gyakoribbak az egyéb színű fóliák alkalmazása – mint pl: szürke, bézs, zöld, antracit.  Ha egy kicsit mutatósabb látványra vágyunk, akkor díszcsíkokat és mintákat is elhelyezhetünk a medencében. A gyakorlat azt bizonyítja, hogy a fóliák a gyári vízzárósági garanciának köszönhetően hosszú életűek, 12-16 évet is kibírnak, és könnyen felújíthatóak. A fólia cseréjével vagy újrafóliázással pedig régebbi, zsaluköves-fóliás medencéket is pár nap alatt újjá lehet varázsolni.

 

Hasznos tippek álmai medencéjéhez

 

  • A zsaluköves technológia lehetővé teszi olyan egyedi felületek és formák kialakítását, mint az ülőpad, a lépcső vagy a sekély medencerész.
  • Érdemes fontolóra venni a világítás beépítését is, hiszen így a forró nyári estéken éjszakába nyúlóan is kellemesen lazíthatunk egy hangulatos fürdőzés keretében.
  • Korszerű medencefűtés mellett akár tavasszal és ősszel is reggeli úszással kezdhetjük a napot.
  • Egy másik hasznos tudnivaló, hogy a medencefedés és -takarás nemcsak a víz tisztán tartásában segítenek, hanem a víz felfűtésében és a hőmérséklet megtartásában is.
  • Az elengedhetetlenül szükséges szűrő-forgató berendezések mellett az olyan kényeztető elemekkel, mint például a vízköpő igazi wellness programmá varázsolhatjuk az otthoni lubickolást.

Cégünknél nagy figyelmet fordítunk arra, hogy Ön minden fontos tudnivalóval tisztában legyen már az építés megkezdése előtt. Tapasztalt szakembereink a szakszerű karbantartás érdekében azt is megmutatják Önnek, hogyan ápolhatja medencéjét.

 

Kérjen mihamarabb ajánlatot, hogy idén minden eddiginél izgalmasabban, egy varázslatos csobbanással kezdődhessen a nyár!