Termékajánló
Hírlevél
Partnereink
TOP termékek
Blog
2021.01.29 16:49

Az örök wellness birodalma: jakuzzi

Jakuzzi építés jó áron

Ha mostanában ugyan kedves elfoglaltságainktól elzárva is élünk, már biztosan rájöttünk, hogy a testedzési vagy testápolási rutint hogyan alakíthatjuk át otthoni módozatra. Még így is bizony nagyon hiányzik már a frissítő szaunázás és a jakuzziban ücsörgés bizsergetően jótékony hatása.

 

A meleg vízsugarak által végzett masszázs ellazítja az izmokat, serkenti a vérkeringést, javítja a szívműködést, és segíti a méreganyagok távozását a szervezetből. Mindeközben enyhíti a reumás panaszokat, oldja a stresszt, ellazítja az izmokat, így testünk-lelkünk is megnyugszik.

De ne gondoljuk, hogy a sóvárgott mindennapi kényeztetés elérhetetlen luxus vagy örök álom lenne! Az otthoni jakuzzi építés anyagilag bőven megtérülő, hosszú távú befektetés, amelynek természetes velejárója szervezetünk stabil egyensúlya és a jó egészségi állapot is.

 

A masszázsmedence építésének főbb szempontjai

Szemben a mobil, kompakt medencékkel az egyéni igényeinknek megfelelő, épített jakuzzinál minden paramétert mi magunk alakíthatunk ki. A közös kikapcsolódás imádott helyszíne lehet kör, ovális, téglalap, négyzet, de akár fantázia formájú is.

 

A masszázsmedence tervezésénél néhány kulcsfontosságú szempontot érdemes előzetesen figyelembe venni:

  • Egész évben vagy főleg csak a melegebb hónapokban, hányan és milyen gyakran használják majd egyszerre a jakuzzit? A nagyobb méretű medencék kivitelezési és a fenntartás költségei nem sokkal magasabbak a kisebbekhez képest, viszont többféle masszázsfunkciót és üléspozíciót lehet kialakítani bennük.
  • Kültéri medencénél előnyös lehet, ha mások szeme elől elrejtve helyezzük el. A kényelmes thermotető használata esetén teljesen körüljárhatóvá kell tenni a medencét. Érdemes a zuhanyt is mellé telepíteni, továbbá a külső lépcső, napágy, székek, asztal és napernyő helyigényével is számolnunk kell.  
  • Alapvető kérdés, hogy milyen felületre, például teljesen új alapra vagy födémre helyezzük majd fel, ezért a teherbírást illetően kiemelten ajánlott statikussal egyeztetni.

 

  • A süllyesztett elhelyezésnél oldalt egy nagyobb beton medencét kell kialakítani, és gondoskodnunk kell a csapadék és a kicsapódó víz elvezetéséről is.

 

  • Beltéren a helyiség megfelelő szellőzését páramentesítő berendezéssel vagy a nyílászárókon keresztül kell biztosítani, és érdemes egy padlóösszefolyót is beépíteni a cserélt vagy a kifröccsenő víz elvezetésére.

 

Cégünk bármilyen masszázsmedence építését vállalja. A minden szempontból az igényeinek megfelelő jakuzzi megtervezése érdekében foglaljon időpontot, és konzultáljon szakértőnkkel!